Új digitális OKOS EGÉSZSÉGÜGYI ESZKÖZ ASSZISZTENS magánklinikáknak, rendelőknek, praxisoknak
A prevenciós és életmód intervenciós célok hatékony és nagyobb csoportokat elérő megvalósításában a digitális technológia, a telemedicina és a viselhető okoseszközök jelentős segítséget nyújthatnak.
ÉRDEKEL
NE LEGYEN TÖBBLETMUNKÁJA A PREVENCIÓVAL!
Automatizált adatkinyerés, tárolás, strukturálás, automatikus notifikáció, platformfüggetlenség. Naprakész, akár azonnali adatok páciensének egészségi állapotáról!
KAPCSOLATFELVÉTEL
AUTOMATIKUS EGÉSZSÉGÜGYI ADATBEVITEL
VALIDÁLT ESZKÖZÖKKEL
Vérnyomás, pulzus, EKG, vércukorszint, alvásadatok, VO2max, testösszetétel, fizikai aktivitás típusok, stressz-szint, stb....
CSATLAKOZNI SZERETNÉK
VÁLASZ A SZABÁLYOZÓI, ELLÁTÁSSZERVEZŐI, LAKOSSÁGI IGÉNYRE
A prevenciós, szűrési és gondozási programok előtérbe kerülésével vélhetően az a cél, hogy a prevenció az alapellátás teljes vertikumában megjelenjen, a normál napi tevékenység részeként. Az Okosklinikaforradalmi újítás a prevencióban!
SZERETNÉK TÖBBET TUDNI AZ OKOSKLINIKÁRÓL
Előző
Következő

OKOSKLINIKA - A DIGITÁLIS EGÉSZSÉGÜGY ÚJ DIMENZIÓJA

Az OKOSKLINIKA  az egészségügy új dimenziója: a lakossági okos egészségügyi eszközök, okosórák által mért valós idejű adatok alapján történik egészségmegőrzésed, -fejlesztésed, betegségmegelőzésed. Az Okosklinika rendszerében orvost, életmódtanácsadót választhatsz, akivel megoszthatod mérési eredményeidet, aki képes elemezni az adataidat,  elkészíteni egészségtervedet,  és digitálisan figyelni egészségi állapotodat. Ezáltal valós szakmai kontrollt kapsz az eszközök által mért adatok értelmezéséhez. A kiválasztott orvossal/életmódszakemberrel személyes vagy online vizsgálati időpontot is egyeztethetsz, valamint korábbi orvosi leleteidet, vizsgálati dokumentumaidat feltöltheted az Okosklinika rendszerébe, hogy minden információ a szakemberek rendelkezésére álljon.

Ellátásszervezői igény

Az utóbbi időszak alapellátás fejlesztéseit (Svájci Modellprogram, EFOP, VEKOP projektek, 3 generációs pályázat) a praxisközösségek kialakítása mellett meghatározta a prevenciós szemlélet előtérbe helyezése. 

PREVENCIÓ, EGÉSZSÉGÉRTÉK JAVÍTÁS, EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD ELŐSEGÍTÉSE

SZÍV- , ÉRRENDSZERI, DAGANATOS BETEGSÉGEK PREVENCIÓS, SZŰRÉSI ÉS GONDOZÁSI PROGRAMOK, EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZER SZAKMAI MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE

További cél a magyar lakosság egészségértésének javítása és egészséges életmódjának elősegítése, különös tekintettel a gyermekek körében a rendszeres fizikai aktivitás és az egészséges táplálkozás elterjesztésére, valamint a dohányzás megelőzésére és a leszokás támogatására.”

Három generációval az egészségért program keretében „cél egy szív- és érrendszeri prevenciós és gondozási program, egy a rosszindulatú daganatos betegségek szűrését és korai felismerését elősegítő program valamint a gyermekek körében végzett egészségfejlesztési programok megvalósítása. 

Az EFOP 1.8.0 „Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése” című projekt egyik feladataként a krónikus betegségek alapellátási gondozási protokolljai is kidolgozás alatt állnak, ahol szintén nagy hangsúlyt fognak kapni a szekunder és tercier prevenciós feladatok. 

ÚJ DIGITÁLIS EGÉSZSÉGÜGYI ASSZISZTENS
magánklinikáknak, rendelőknek, praxisoknak

Az OkosKlinika automatizált formában, digitális kapcsolaton keresztül nyeri ki az okos eszközökből és applikációkból az információkat, a kapott adatokat pedig biztonságos szerveren tárolja és strukturálja, hogy a szakemberek szükség esetén bármikor és bárhonnan hozzáférhessenek.

Ilyen eszközökből kinyert adatok segítik az Ön munkáját!

valid EKG görbe, lázgörbe követés, vérnyomás, vércukorszint, VO2max, alvásadatok, fizikai aktivitás adatok (lépésszám, elégetett kalória, távolság, szintkülönbség, edzésintenzitás, edzésformák, edzésidőtartam, sporttevékenység szerinti adatrögzítés akár 200 sportágra), testösszetétel, stressz-szint, stb.

Prevenciós igény

Iparági becslések szerint a hazai lakosság több, mint fele szívesen megosztaná a viselhető és hálózatra csatlakozó digitális eszközökön és applikációkon keresztül a vérnyomás, vércukor, fizikai aktivitás, testsúly, étrend, alvásminőséggel kapcsolatos adatait orvosával, életmód tanácsadójával, hogy nagyobb egészségbiztonsághoz juthasson. 

Az egészségügyi szakemberek az OkosKlinika szolgáltatói rendszere segítségével naprakész információkkal rendelkezhetnek a páciensek egészségi állapotváltozásáról. A prevenciós és életmód intervenciós célok hatékony és nagyobb csoportokat elérő megvalósításában a digitális technológia, a telemedicina és a viselhető okoseszközök jelentős segítséget nyújthatnak, hozzájárulhatnak a krónikus szakemberhiány kompenzálásához is és olyan csoportokhoz is eljuttathatják a szakemberek segítségét, akiknek rossz a hozzáférésük a hagyományos ellátórendszerhez.

Ezt a lehetőséget ismerték fel az egészségpolitikai döntéshozók: a telemedicinális eszközök és távkonzultáció a Három generációs pályázat kiemelt elemeiként jelennek meg. A prevenciós feladatok előtérbe kerülése nemcsak a magyar szabályozó igénye, a jövőben a fenntartható egészségügyi rendszereknek szükségszerűen kell, hogy több figyelmet fordítsanak a betegségek megelőzésére.

Ezek a prevenciós tevékenységek azonban a jelenlegi alapellátási munkában többlet feladatként jelentkeznek. A mostani trend az, hogy az ilyen többletfeladatokra különböző, komoly anyagi támogatással járó projektek keretében próbálja a szabályozó rávenni az önkéntesen csatlakozó/pályázó alapellátási szereplőket. Azonban hosszú távon vélhetően az a cél, hogy a prevenció az alapellátás teljes vertikumában megjelenjen, a normál napi tevékenység részeként. 

Főbb ismertetők

Nyitott ökoszisztéma

Böngésző alapú, nincs szükség telepítésre

UX kialakítású felület

Digitális adatrendszerezés és -elemzés, adatexport

Biztonságos adattárolás

Automatikus notifikációs üzenetek

Eszközök, appok implementálhatósága

Automatikus adatbevitel

Többszintű admin jogosultság

24 órás rendszerfelügyelet, dedikált support

Digitális egészségügyi oktatóanyagok

Operációs rendszer független

Kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Close Menu